Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γνωρίστε και εσείς τα "μυστικά" των Social Media και αυξήστε τις πωλήσεις σας



Διαφημιστείτε δωρεάν μέσα από το facebook , το twitter, το YouTube και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προβάλλουν τη σελίδα τους στο Facebook, αντί για την ιστοσελίδα του εταιρικού τους site.
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Τη σημερινή εποχή, εν μέσω κρίσης, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν έξυπνους τρόπους για να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube κ.α.) συμβάλλουν αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σημαντικό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η δυναμικότητα και η αμεσότητα που διαθέτουν. Σκοπός τους, είναι ο δυνητικός καταναλωτής να έχει βιώσει κάποια εμπειρία πριν αγοράσει το προϊόν ή την υπηρεσία, ώστε να του δημιουργηθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η τάση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως, είναι να βάζουν τον αγοραστή να συμμετέχει ενεργά στις σελίδες των επιχειρήσεων αυτών.

Μία επιχείρηση μπορεί σε καθημερινή βάση, μέσω των Social Media, να κοινοποιεί σημαντικά νέα, να ανεβάζει videos, να διοργανώνει διαγωνισμούς και να ανακοινώνει προσφορές, ώστε μέσα από την ενεργή συμμετοχή των χρηστών σε αυτά (π.χ. κάνοντας like) να προβάλει σε ένα μεγάλο κοινό αυτό που θέλει να επικοινωνήσει.

Σαν παράδειγμα αναφέρουμε ότι κάθε χρήστης στο facebook έχει περίπου 400 φίλους. Έτσι, εάν 100 επισκέπτες της σελίδας μας κάνουν Like σε κάτι που ανεβάσαμε, θα εμφανιστεί αυτομάτως σε 40.000 άτομα! Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε γεωμετρικά το δυνητικό πελατολόγιό μας.
 
Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αύξηση των πωλήσεων, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα γνωρίσουν αλλά και θα εμπιστευθούν ένα προϊόν ή μία υπηρεσία πολύ πιο εύκολα. Επίσης, θα μπορούν να συζητήσουν με άλλους χρήστες πράγματα που αφορούν τη χρήση ή την ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Όλη αυτή η διαδικασία αυξάνει εντυπωσιακά το δυνητικό πελατολόγιο μας και το κυριότερο, είναι δωρεάν!

Στην Ελλάδα παρατηρείται ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι προσανατολισμένες προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να διαφημιστούν αναποτελεσματικά με παραδοσιακούς τρόπους (π.χ. φυλλάδια). Η έλλειψη γνώσης αλλά και η έλλειψη παροχής κατάλληλων συμβουλών είναι το μεγάλο μειονέκτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που για ακόμη μία φορά μένουν πίσω στον ανταγωνισμό, σε σχέση με τις μεγάλες ελληνικές εταιρίες και τις πολυεθνικές.


Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Social Media Marketing, σήμερα χωρίς καμία δέσμευση από έναν εξειδικευμένο σύμβουλό μας.

 Επικοινωνείστε τώρα μαζί μας 
Τηλ: 210-9769680 
Fax:210-9769681 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου